Gorenje i ove godine Srebreni sponzor 7. Sportskih igara mladih

Gorenje je i ove godine Srebreni sponzor 7. Sportskih igara mladih. Kao i prošle godine Gorenje je pokrovitelj rukometnog dijela takmičarskog programa igara. Ove godine održat će se dva takmičenja: "Gorenje CUP" i "Gorenje Hand Star". Gorenje Hand Star takmičenja održat će se u šest bosanskohercegovačkih gradova: Mostar, Zenica, Tuzla, Bijeljina, Doboj i Sarajevo. Najuspješnija ekipa bit će nagrađena na velikom finalu u Sarajevu.

Gorenje i ove godine Srebreni sponzor 7. Sportskih igara mladih

Pon, 10. Juli 2017.


Povodom nastavka saradnje i sponzorstva Sportskih igara mladih, generalni direktor Gorenje Commerce d.o.o. gospodin Robert Polšak je izjavio:

“Kada sam na razgovoru o nastavku saradnje primio veselu ekipu iz organizacije Sportskih igara mladih, njihova pozivitvna energija i strast prema organizaciji igara za svu djecu, uz pozitivne komentare o prošlogodišnjem sponzorstvu, su mi definitivno bili motiv da našu uspješnu saradnju nastavimo i u ovoj godini. Sada sa ponosom mogu reći da mi je izuzetno drago da smo dio najljepše sportske priče u Bosni i Hercegovini i da ćemo i ove godine uveseliti mnogobrojnu djecu sa besplatnim učešćem u igrama, a posebno učešćem u Gorenje Cup-u, rukometnom takmičenju u sklopu igara i  Gorenje Hand Star takmičenju. Poveznica je svakako i naše sponzorstvo rukometnog kluba “Gorenje” iz Velenja, te nam je cilj ovu divnu igru približiti što većem broju mališana u Bosni i Hercegovini."