Informacije o Velikom međunarodnom finalu i saglasnost roditelja/staratelja - Split 18.08.- 22.08.2019.

Veliko Međunarodno finale Sportskih igara mladih 2019. će se održati u Splitu od 18.08.-22.08.2019.

Informacije o Velikom međunarodnom finalu i saglasnost roditelja/staratelja - Split 18.08.- 22.08.2019.

Uto, 13. August 2019.


Dragi naši SIM-ovci,

Veliko međunarodno Finale će se održati u Splitu od 18.8. do 22.8.2019. godine. Šesti put od kako se održavaju Sportske igre mladih pobjednici državnih takmičenja učestvuju na Velikom međunarodnom Finalu. Kao i na državnim finalnim takmičenjima učešće na međunarodnom finalu je potpuno besplatno, što podrazumijeva prevoz, smještaj djece u Studentskim domovima uz puni pansion i osiguranje djece. 

Polazna tačka puta prema Splitu je grad Sarajevo, što znači da su sve ekipe/pojedinci obavezni doći do Sarajeva o svom trošku. 

Oficijelni prevoznik Igara je kompanija Centrotrans Eurolines.

Svi učesnici Međunarodnog Velikog finala u Splitu su obavezni donijeti potpisanu saglasnost roditelja/staratelja za dolazak, boravak i takmičenje u Splitu te punomoć o prelasku granice koja mora biti ovjerena. Sa linka ispod skinuti, isprintati i popuniti Saglasnost te istu predati treneru/voditelju, koji će potpisane saglasnosti predati Službenom osoblju Igara po dolasku u Sarajevo. Saglasnost je obavezna za sve učesnike i bez iste nije moguće učestvovati, a samim tim niti biti dio finala.

Voditelj/trener/staratelj koji vodi ekipu ili pojedinca mora biti stariji od 26 godina.

SAGLASNOST MEĐUNARODNO FINALE SPLIT

 

OBAVEZNO PROČITATI

Učesnici Igara su, kao i prethodnih godina, smješteni u Studentskom centru na bazi punog pansiona. U slučaju nedoličnog ponašanja i mogućih incidenata takmičara (alkohol, pušenje, itd.) kao i kršenja Pravilnika, isti će biti vraćeni kući o vlastitom trošku. Isto tako, u slučaju načinjene materijalne štete (na prevoznim sredstvima, sportskim terenima, smještajnim kapacitetima) učesnici će sami snositi troškove naknade za isto. Vrijeđanje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi kažnjava se diskvalifikacijom cijele ekipe koja se vraća kući o vlastitom trošku odmah nakon trenutka diskvalifikacije.

Direkcija ne odgovara za lične stvari učesnika, tako da Vas upozoravamo da svoje lične stvari (mobitele, novčanike, opremu itd.) čuvate uz sebe i ne ostavljate u sobama i na terenima ili da ih povjerite svojim trenerima/voditeljima na čuvanje!

Sportske igre mladih imaju pravo korištenja prikupljenih podataka i vizualnog materijala (fotografija i video snimki)  takmičara u komercijalne svrhe (za promociju SIM, sponzore i sl.).

Direkcija Sportskih igara mladih Hrvatska je organizator Velikog Međunarodnog finala. 

 

Sretan vam put i najbitnije je da se dobro zabavite.

 

I ne zaboravite Igre su zaakooon! :)

 

 

#ABDMDBDIMFPHINBIPBKVDDHOTIVHSKBIPBKVHDB2019