Johannes Hahn postaje Ambasador Sportskih Igara mladih

Povjerenik za Evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju, Johannes Hahn sastao se u Bruxellesu s delegacijom Sportskih igara mladih, na čelu sa Zdravkom Marićem, regionalnim predsjednikom Sportskih Igara mladih.

Johannes Hahn postaje Ambasador Sportskih Igara mladih

Uto, 27. Novembar 2018.


Delegacija SIM je upoznala g. Hahna s dosadašnjim aktivnostima realizacije Igara u Hrvatskoj, Srbiji i BiH, kao i o planovima i ciljevima u narednom periodu. Evropski povjerenik dao je punu podršku Sportskim igrama mladih, kao najvećoj manifestaciji amaterskog sporta u Evropi u kojoj je o samo prošle godine u Srbiji, Hrvatskoj i BiIH, učestvovalo više od 170 000 djece i mladih. Hahn i Marić su razgovarali o proširenju Igara, priključenjem novih država u SIM obitelj, kao i ostalim vidovima i oblicima saradnje.

Koliko g. Hahn vjeruje u važnost SIM mostova i projekta Igara koje ne poznaju granice, govori i činjenica da je prihvatio poziv da postane dio velike obitelji ambasadora Sportskih igara mladih. Svečana ceremonija proglašenja g. Hahna Ambasadorom Sportskih igara mladih, održat će se u Beogradu u proljeće 2019. godine.