Radionice "Moja sportska priča" powered by USAID

Učesnici Velikog finala posjetili su Zemaljski i Olimpijski muzej te prisustvovali radionicama "Moja sportska priča".

Radionice "Moja sportska priča" powered by USAID

Sub, 12. August 2017.


Mali SIM-ovci su u pauzama takmičenja iskoristili slobodno vrijeme za upoznavanje Sarajeva ali i sklapanje novih prijateljstava, pa su tako druženjima i ove godine, mališani uljepšali ulice glavnog grada, stvarajući nove uspomene i prve simpatije. Također, pored obilaska grada Centrotrans City Bus-em, djevojčice i dječaci iz cijele Bosne i Hercegovine su obišli Zemaljski muzej i Olimpijski muzej u Sarajevu. 

Uz finansijsku podršku USAID-a i u sklopu projekta "Fer igra za fer djetinjstvo" održane su i dvije radionice pod nazivom "Moja sportska priča". Mališani su imali priliku upoznati Samira Bekrića, igrača Željezničara, Azru Numanović, reprezentativku BiH u ženskom nogometu i igračicu SFK 2000 Sarajevo, olimpijca, našeg proslavljenog džudistu Amela Mekića i mladog Ambasadora Igara Denisa Agovića koji su sa prisutnima podijelili detalje svojih sportskih karijera, naglasili značaj bavljenja sportom, te kako sport ne poznaje granice.

Posebno emotivan je bio govor Denisa Agovića, koji je prisutnima ispričao svoju životnu priču o tome kako se košarkom bori sa svojom bolešću. Mališani su imali priliku pogledati film u Olimpijskom muzeju te se upoznati sa detaljima Sarajevske olimpijade. Prisutni su imali i mnoštvo pitanja za naše sportiste, ali su i iskoristili priliku za fotografisanje sa svojim idolima. Specijalni partner Igara i ove godine je Olimpijski komitet BiH.