SIM Društvena odgovornost: Podrška 9. Zimskom humanitarnom bazaru u OŠ Skender Kulenović iz Sarajeva

U subotu 15.12.2018. godine održan je 9. po redu Zimski humanitarni bazar u OŠ Skender Kulenović u Sarajevu. Direkcija Sportskih igara mladih je podržala organizaciju Bazara i u sklopu istog organizovala sportska takmičenja.

SIM Društvena odgovornost: Podrška 9. Zimskom humanitarnom bazaru u OŠ Skender Kulenović iz Sarajeva

Sub, 15. Decembar 2018.


Učenice i učenici inkluzivnog programa nastave OŠ „Skender Kulenović“ uz mentorstvo učiteljice Arnele Borovac-Bekaj pripremili su umjetnička djela čijom kupovinom pomažete socijalni i razvojni fond Vijeća roditelja (VR).

- U pitanju je timski rad djece s poteškoćama i ostalih vršnjakana izradi sopstvenih umjetničkih djela u čemu je najveća vrijednost ove radionice. Ovakav timski rad bez segregacije zapravo je i poenta ovakvog rada. Vršnjačka podrška i zajednički rad odbacuje sve predrasude - kazala je Borovac Bekaj, dodavši da su učenici sretni jer su svoja djela donirali u humanitarne svrhe.

Učenici i roditelji su prodavali slatka i slana jela, igračke, te druge proizvode i rukotvorine kako bi skupili novac za fond Vijeća roditelja.

- Fond VR koristi za humanitarne potrebe, kojih je na žalost sve više, ali i za projekte poput ove radionice, podršku učenicima u drugim aktivnostima, te za nagrade najboljim učenicima - pojasnio je Adnan Jabučar, predsjednik Vijeća roditelja OŠ „Skender Kulenović“. 

Ovaj, već tradicionalni događaj, podržali su i brojni prijatelji iz zajednice, srednja i mala preduzeća, kao i brojne kompanije iz čijih će se donacija, između ostalog, nagraditi pobjednici Male olimpijade i najzaslužniji učenici.

U okviru bazara, u sportskoj dvorani škole, Direkcija Sportskih igara mladih je održala malu olimpijadu za učenike i učenice u organizaciji profesionalnih sportista, kojima će se pridružiti i brojne javne ličnosti.