Važna obavijest za takmičenja u 2020. godini

Važna obavijest za takmičenja u 2020. godini

Čet, 11. Juni 2020.


Dragi naši SIM-ovci,
 
prije svega nadamo se da ste nam dobro i da je situacija sa koronavirusom iza nas. Virus nam je svima poremetio, barem trenutno, planove, školu i školske aktivnosti, treninge i takmičenja, ali se nadamo da su nasmijaniji i veseliji dani ispred nas. 
 
Igre u ovoj godini slave svoj 10. rođendan! Mnogo toga smo pripremili kao dio proslave ove jubilarne godine, ali je i nas, kao i sve druge, cijela ova situacija sa pandemijom virusa primorala na prolongiranje aktivnosti.
Uz konsultacije sa nadležnim institucijama i uz njihove preporuke Direkcija Igara je donijela odluku o zvaničnom početku ovogodišnjih takmičenja. Zahvaljujući prije svega vama i našim prijateljima i partnerima – Plazma, BH Telecom, USAID, Coca-Cola, Fond za okoliš FBiH, Kinder+Sport, Poli, Podravka, Toyota - ponovo krećemo u najveću ljetnu avanturu. Igre će ove godine, u cilju poštivanja epidemioloških preporuka, imati malo drugačiji sistem takmičenja, ali je u konačnici najbitnije da ponovo imamo priliku za druženje i takmičenje.
 
Prijave zvanično počinju u subotu, 13.6.2020., putem naše web stranice www.igremladih.ba, a prva takmičenja 15.6. Ove godine će prijave na takmičenje biti moguće isključivo putem online aplikacije ili pozivom na broj 033 465 666. Upravo zbog mjera predostrožnosti, neće biti moguće prijavljivanje na licu mjesta na dan takmičenja, kao što je to bila praksa prethodnih godina, a sve ekipe i pojedinci koji se prijave putem online aplikacije bit će obavješteni dan prije takmičenja o terminu dolaska. 
 
Svi učesnici su obavezni na takmičenja donijeti SAGLASNOST ZA UČEŠĆE, koju potpisuju roditelji/staratelji, a koju će službenim licima dostaviti voditelj/trener/staratelj ekipe ili pojedinca. Na terenima ćemo se svi zajedno morati pridržavati preporučenih mjera, pa će tako svim učesnicima prilikom ulaska u prostor terena biti izmjerena tjelesna temperature, dezinfekcija ruku, te će biti obavezno nošenje maske do trenutka izlaska na teren. Svi koji se ne budu pridržavali navedenih mjera bit će diskvalifikovani ili neće imati pravo nastupa, jer je ovo jedini način da se takmičenja održe. Marker oznake će se nositi od određenog nivoa takmičenja i istu će dužiti svaki igrač sve do trenutka ispadanja ili završetka turnira. Sva takmičenja u svim gradovima i na svim terenima održavat će se bez prisustva publike. 
 
Svjesni smo da će i vama i nama ova godina takmičenja biti drugačija od svih prethodnih, ali je jedino što nam preostaje da se pridržavamo datih uputa, kako bi takmičenja prošla bez problema, a svi takmičari zaštitili sebe i druge, te se kućama vratili zdravi.
 
U subotu će na web stranici biti objavljena obavještenja o kategorijama, sportovima, gradovima/općinama domaćinima i upute za ovogodišnje učešće.
 
Ekipa, idemo na terenima zajedno proslaviti 10. rođendan i još jednom pokazati da su Igre zaakoooon.