Riječ predsjednika Igara BiH

Riječ predsjednika Igara BiH

Sportske igre mladih su prvi put u našoj zemlji predstavljene 2011. godine. Te godine, prvi put smo pružili mogućnost djeci, učenicima i učenicama osnovnih škola da ljetni raspust provedu u druženju ali i sportskim nadmetanjima sa svojim vršnjacima. Kroz 10 sportova, preko 10.000  SIM-ovaca, pokazali su svoje vještine, sportski duh, timski rad te veliku zainteresovanost za sam koncept i učešće na Igrama.

Sada kada o Igrama možemo govoriti u množini i kada je iza nas sedam godina organizacije i preko 220.000 hiljada dječaka i djevojčica iz Bosne i Hercegovine, uvjereni smo da je naša priča, najljepša sportska priča, uspjela u nastojanju da spoji djecu iz svih krajeva.

Uz finansijsku podršku USAID-a, generalnog partnera BH Telecom-a, institucija, sponzora/partnera, prijatelja, ali i poznatih ličnosti, prije svega gospodina Ivice Osima kao počasnog predsjednika Igara te Edina Džeke, Vedada Ibiševića, Miralema Pjanića i Mirze Teletovića, ambasadora Igara, nadamo se da ćemo i u narednim godinama ostati najljepša sportska priča naše zemlje, te da će se broj naših takmičara, prijatelja, sponzora i volontera povećavati iz godine u godinu.

Preko 1.300.000 osmijeha djece iz regije, dovoljan je motiv da nastavimo da rastemo te ulažemo u Vas, naše mlade naraštaju, pružajući vam festival prijateljstva, mladosti i sporta.

Budite dio najljepše sportske priče i saznajte zašto su Igre zaakooon!

 

Srdačan sportski pozdrav,

Predsjednik Organizacijskog odbora Igara u BiH

Haris Deliahmetović