Opći plan 2019.

9. Sportske igre mladih održat će se od 13. maja do 30. septembra 2019. godine. SIM-ovci će imati priliku učestvovati u organizovanim takmičenjima i sami formirati svoje ekipe ili se takmičiti u pojedinačnim sportovima bez obzira na to jesu li ili nisu članovi nekog sportskog ili školskog kluba.

Opći plan 2019.

Prijave od 05.05.

Prijave na 9. Sportske igre mladih počinju 05.05. Zbog velikog broja prijava Direkcija Igara je odlučila da produži prijave tako da se možete prijaviti dan prije održavanja Igara u vašem gradu. Npr. ako se želite takmičiti u Širokom Brijegu (01.07.) prijaviti se možete do 30.06.

Prijaviti se možete putem aplikacije na web stranici ili putem telefona 033 465 666. Igre su potpuno besplatne na svim nivoima takmičenja za sve učesnike. 

 

Regionalna takmičenja 13.05.-01.08.

Sportska takmičenja na Regionalnom nivou počinju 13. maja. Direkcija Igara putem svojih koordinatora u 32 regionalna centara animira djecu na prijave, organizuje takmičenja i promotivne aktivnosti, medijsko praćenje takmičenja, kontrolira dešavanja na terenu i vodi ostale organizacijske poslove.

 

Veliko finale u Sarajevu

Finalno takmičenje održat će se u Sarajevu od 03.08.-07.08. Pobjednici Regionalnih takmičenja dolaze u Sarajevu, u dvije smjene tokom mjeseca avgusta. Na Finalnom takmičenju u Sarajevu sudjelovat će preko 1.950 djece iz cijele Bosne i Hercegovine. Prevoz, smještaj i hrana osigurani su besplatno za sve učesnike Finala.

 

Međunarodno finale u Splitu

Pobjednici Finalnog takmičenja u Sarajevu imat će priliku učestvovati na Velikom Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu. Pored djece iz Bosne i Hercegovine nastupit će još ekipe iz Hrvatske i Srbije. Prevoz, smještaj i hrana, kao i cjelodnevni program osigurani su besplatno za sve učesnike Velikog Međunarodnog finala. 

 

SIM Turneja radosti

Direkcija Sportskih igara mladih za 2019. godinu planira da posjeti 38 bh. gradova. Kao zagrijavanje za rekordan broj gradova u 2020. Igre će u mjesecu septembru organizovati SIM Turneju radosti u 6 gradova/općina kao pripremu tih gradova/općina za narednu godinu.

 

ABDMDBDNPPIDNCGBHINUSPHDB