Opći plan 2017.

7. BH Telecom Sportske igre mladih održat će se od 01. juna do 28. avgusta 2017. godine. SIM-ovci će imati priliku učestvovati u organizovanim takmičenjima i sami formirati svoje ekipe ili se takmičiti u pojedinačnim sportovima bez obzira na to jesu li ili nisu članovi nekog sportskog ili školskog kluba.

Opći plan 2017.

Prijave od 15.05.

Prijave na 7. BH Telecom Sportskih igara mladih počinju 10.05. Zbog velikog broja prijava Direkcija Igara je odlučila da produži prijave tako da se možete prijaviti dan prije održavanja Igara u vašem gradu. Npr. ako se želite takmičiti u Širokom Brijegu (01.07.) prijaviti se možete do 30.06.

Prijaviti se možete putem aplikacije na web stranici ili putem telefona 033 711 930. Igre su potpuno besplatne na svim nivoima takmičenja za sve učesnike. 

 

Regionalna takmičenja 01.06.-10.08.

Sportska takmičenja na Regionalnom nivou počinju 01. juna. Direkcija Igara putem svojih koordinatora u 34 regionalna centra animira djecu na prijave, organizuje takmičenja i promotivne aktivnosti, medijsko praćenje takmičenja, kontrolira dešavanja na terenu i vodi ostale organizacijske poslove.

 

Veliko finale u Sarajevu

Finalno takmičenje održat će se u Sarajevu od 08.08.-12.08. Pobjednici Regionalnih takmičenja dolaze u Sarajevu, u dvije smjene tokom mjeseca avgusta. Na Finalnom takmičenju u Sarajevu sudjelovat će preko 1.890 djece iz cijele Bosne i Hercegovine. Prevoz, smještaj i hrana osigurani su besplatno za sve učesnike Finala.

 

Međunarodno finale u Splitu

Pobjednici Finalnog takmičenja u Sarajevu imat će priliku učestvovati na Velikom Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu. Pored djece iz Bosne i Hercegovine nastupit će još ekipe iz Hrvatske i Srbije. Prevoz, smještaj i hrana, kao i cjelodnevni program osigurani su besplatno za sve učesnike Velikog Međunarodnog finala.