OBAVEZNO PROČITATI!

OBAVEZNO PROČITATI!

Sub, 08. Maj 2021.


Dragi naši SIM-ovci,

U nastavku vam donosimo pravila za učešće na 11. Plazma Sportskim igrama mladih i BH Telecom Sportske igre mladih Turneje radosti. Prije prijave vaši treneri/voditelji i vi ste obavezni pročitati preporuke koje su donijele institucije: Zavoda za javno zdravstvo FBiHJZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske i JZU „Zdravstveni centar Brčko“ a koje imaju za cilj sprječavanje širenja korona virusa. Poštivanje istih uz uputstva Direkcije Igara je obavezno kako bismo bili u mogućnosti da održimo takmičenja. U slučaju nepoštivanja istih učesnici/sudionici će biti diskvalifikovani ili neće imati pravo nastupa na turnirimaSvjesni smo da će i vama i nama ova godina biti drugačija od svih prethodnih, ali jedino što nam preostaje je da se pridržavamo datih uputa, kako bi takmičenja prošla bez problema, a svi takmičari zaštitili sebe i druge, te se kućama vratili zdravi što je najvažnije.

 

1. Prijava

Prijave su ove godine moguće isključivo putem online aplikacije na LINKU i putem telefona 033 465 666. Neće biti dozvoljena prijava ekipama i pojedincima na terenu.

 

2. Saglasnost/suglasnost 

Svi učesnici/sudionici su obavezni na terene donijeti potpisanu i ispunjenu SAGLASNOST/ SUGLASNOST roditelja/staratelja koja se nalazi na LINKU. SAGLASNOST/SUGLASNOST će trener/voditelj ekipe/pojedinca predati službenim osobama zajedno sa PRIJAVNIM LISTOM.

 

3. Prijavni list

PRIJAVNI LIST za ekipe/pojedinca za ućešće na turnirima nalazi se na LINKU. Trener/voditelj su obavezni predati ispunjen PRIJAVNI LIST službenim osobama prije početka takmičenja zajedno sa SAGLASNOSTIMA/SUGLASNOSTIMA. Zbog epidemiološke situacije neće biti moguće ispunjavati PRIJAVNI LIST na terenima.

 

4. Uputstvo za ponašanje na terenima i prostoru oko terena

Prilikom dolaska na teren svim učesnicima/sudionicima će biti izmjerena tjelesna temperatura. U slučaju da učesnici/sudionici budu imali povišenu tjelesnu temperaturu istim neće biti dozvoljeno da učestvuju na takmičenjima i da budu prisutni na terenima.

Službene osobe će na ulasku na teren i prostor oko terena upisivati imena svih sudionika/učesnika sa vremenom dolaska. Prema potrebi evidenciju ćemo dostaviti na zahtjev: Zavodu za javno zdravstvo FBiH, JZU Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i JZU „Zdravstveni centar Brčko“.

Svi učesnici/sudionici su obavezni da prilikom ulaska na teren izvrše dezinfekciju ruku koju će vršiti službena osoba Igara.

Svi učesnici/sudionici su obavezni nositi masku na terenima i prostoru oko terena osim u slučaju kada igraju ili nastupaju.

Marker oznake koje su ranije bile obavezne će se nositi od određenog nivoa takmičenja i istu će dužiti svaki igrač sve do trenutka ispadanja ili završetka turnira. Preporučujemo ekipama da ponesu dresove ili jednobojne majice kako bi mogli neometano nastupati u prvom dijelu takmičenja.

Takmičenja u svim gradovima i na terenima održavat će se bez prisustva publike

Na prostoru oko terena će biti dostupna dezinfikciona sredstva i preporuka je da ista koristite prije početka svake utakmice i prema potrebi tokom pauze unutar utakmica/meča.

- Na terenima će, kao i ranijih godina, biti dijeljeni proizvodi našeg partnera Coca-Cola Company a prilikom podijele istih na bocama će biti ispisana imena učesnika i obavezni ste koristiti samo boce sa svojim imenom.

Strogo je zabranjeno svim učesnicima/sudionicima pljuvanje na terenima i prostoru oko terena.

Na prostoru oko terena je obavezno držanje distance osim ukoliko igrate ili nastupate i zabranjeno je zadržavanje.

Na kraju bismo vas još jednom zamolili da se pridržavate svih preporuka nadležnih institucija i Direkcije Igara koje imaju za cilj da planirana takmičenja održe bezbjedno i da se svojim kućama vratite zdravi što je najbitnije.

Budimo odgovorni i zajedno pobijedimo ovu utakmicu te se tako što prije vratimo normalnom životu. Zajedno smo jedan tim!

Na kraju ne zaboravite da su #ZdravljeJeZakon i #IgreSuZakon

 

 

 

ABDMDBDNCGBHINBIPIIBKVINDBBISKUBKKHDB2021